Datastori.es’ın 104. podcast yayınında erken eğitimde görselleştirme okuryazarlığı üzerine proje geliştiren Başak Alper ve Nathalie Riche konuk edildi. İlkokul düzeyinde görselleştirme öğretmek için geliştirilen araştırma projesi “C’est La Vis” e yer veriliyor.
NASA JPL’den Başak Alper ve Microsoft Araştırma’dan Nathalie Riche araştırma projelerinin başlangıcında öğretmenlerle konuştuklarını, okullarda kullanılan görselleştirme materyallerini analiz ederek bulgular edindiklerinden bahsediyorlar. Çocuklara görselleştirme öğretmenin bir yolu olarak geliştirdikleri “C’est la Vis” proje prototipi hakkında detaylı bilgi veriyorlar yayında.
“Bu çalışma, çocukların görselleştirme okuryazarlığı konusundaki anlayışını geliştirir ve ilköğretim okullarında görselleştirme öğretimi için yeni bir yaklaşımın geliştirilmesini amaçlıyor. Görselleştirme eğitiminin, soyut kavramları ve etkileşimli görselleştirme tekniklerini öğretmek için pedagojik stratejileri bütünleştirmesinden fayda sağladığını görüyoruz. Bu içgörüleri temel alarak, çocukların görselleştirme okuryazarlığını arttırmayı amaçlayan yeni interaktif öğretim materyali için tasarım ilkeleri geliştiriyor ve inceleliyoruz. Öğretmenler ve öğrenciler için piktogramlar ve çubuk grafikleri öğretmek ve öğrenmek için çevrim içi bir platform olan C’est la Vis’e özellikle katkıda bulunuyor ve K ve 2. sınıflarda kullanımıyla ilgili ilk gözlemleri bildiriyoruz.”
İngilizce olan podcast yayınının github adresine buradan yayını ise buradan dinleyebilirsiniz. Projenin tanıtım videosuna ise buradan ulaşabilirsiniz.